Recept: Centerkladdkaka | Felicia Denbu Wilhelmsson

Felicia Denbu Wilhelmsson

Annons

Recept: Centerkladdkaka

Jag såg en bild för ett tag sen där någon hade bakat en kladdkaka med Center och det såg så galet gott ut, så jag har inte kunnat släppa det. Därför lyxade vi till det rejält i förra veckan och bakade helt enkelt en Centerkladdkaka.  Jag älskar att göra sådana här saker för att njuta lite extra av vardagarna, man kan ju inte spara allt roligt till helgen 🙂 Det här är absolut inte ett s.k. “hälsorecept” eller liknande, men kladdkakan blev farligt god, så jag måste såklart dela med mig av receptet ändå, enjoy!

Centerkladdkaka

Ingredienser

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
5 msk kakao
2 nypor flingsalt
3 rullar med center

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret
  3. Rör ihop socker och ägg
  4. Blanda de torra ingredienserna
  5. Rör ner de torra ingredienserna i blandningen av socker och ägg (OBS! blanda, vispa ej)
  6. Rör ner smöret
  7. Smöra och bröa (med ströbröd) en springform (form med avtagbara kanter)
  8. Fördela smeten i formen
  9. Tryck ner centerbitar från 2 av rullarna – spara den sista till garnering
  10. Ställ in kakan i ugnen i ca 30 minuter (kakan ska vara kladdig/lös i mitten)
  11. Låt kakan svalna lite och garnera med resterande centerbitar
  12. Servera med vaniljglass eller vispgrädde

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats