Recept: after eight kladdkaka | Felicia Denbu Wilhelmsson

Felicia Denbu Wilhelmsson

Annons

Recept: after eight kladdkaka

Lagom till helgen brukar jag ofta få ett sug efter att baka något gott. Kladdkaka är definitivt en favorit hemma hos oss och det är kul att testa nya varianter på det. Tidigare har vi bland annat gjort centerkladdkaka och snickerskladdkaka, men nu var det dags för något nytt. Vi återanvände grundreceptet för kladdkaka, men den här gången gjorde vi en mintkladdkaka med after eight frosting, mums 🙂

After eight kladdkaka

Ingredienser

Kladdkaka

– 150 g smör
– 1 dl kakao
– 100 g choklad med mintsmak (spara ev. lite för dekoration)
– 3 dl socker
– 2 ägg
– 2 dl vetemjöl
– 2 tsk vaniljsocker
– ströbröd

Frosting

– 1 pkt after eight (spara några plattor till dekoration)
– 25 g smör
– 1 dl vispgrädde
– 1 dl florsocker
– 1 tsk vaniljsocker

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret tillsammans med chokladkakan, låt svalna
  3. Blanda i kakao, socker och vaniljsocker
  4. Blanda ner ett ägg i taget
  5. Häll i mjölet
  6. Smörj in och bröa en springform (det går förstås med en annan form också, men lättast med springform)
  7. Häll ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min (justera tiden efter hur kladdig du vill ha kakan)
  8. Gör frostingen medan kakan svalnar. Häll alla ingredienser i en kastrull och smält på låg värme. Rör runt tills allt är ordentligt hopblandat.
  9. Låt kakan och frostingen svalna lite och bred sedan frostingen på kakan. Toppa med after eight och lite krossad choklad.
  10. Låt kakan svalna i kylen och servera sedan med vaniljglass.

 

 

Kommentarer

Kommentera

Annons
stats